Slide One
Slide One

CORINTHIA CUP: MEMORIJAL JURE VUKASOVIĆ

Prvi plov

Subota 21.05.2022.

Početak: 11:00

Drugi plov

Nedjelja 22.05.2022.

Početak: 10:00

Proglašenje pobjednika: 15:00

Lokacija: Vela riva

Jedriličarski klub Vihor i Crna ovca donose „Corinthia cup- Memorijal Jure Vukasović“, jedriličarsku regatu na kojoj se očekuje nastup velikog broja jedriličara iz cijele zemlje i inozemstva, u klasama optimist i laser. Start jedriličarske regate je u subotu, 21. svibnja u 11 sati, na bašćanskoj Veloj rivi.

5l8a0500
5l8a0063

OVČARSKI POHOD – PJEŠAČKA TURA

Subota 21.05.2022.

Početak: 09:00

Mjesto sastanka: Hotel Forza

Mrgari, kao višeprostorne suhozidne građevine u obliku cvijeta, već desetljećima služe za prikupljanje i razvrstavanje ovaca. Stoga ćemo ovogodišnji Ovčarski pohod posvetiti tim važnim primjerima pučke arhitekture. Organizirat ćemo kratku edukaciju o mrgarima na početku ture. Na Ljubimeru će se i razgledati mrgar, kojeg će druga ekipa istoga dana i obnavljati.

Tura kreće od centra Baške (Heritage hotela Forza) u smjeru Zaroka, potom slijedi uspon ispod velog Gradaca, prema Ljubimeru. Put dalje vodi preko prijevoja Vraca, do rta Škuljica, a povratak slijedi prema prijevoju Vraca, do vrha Bag, kroz borovu šumu, do pješčare Zarok i povratak u Bašku.

Važni detalji: dužina staze je 8 km, vrijeme hodanja je 4,5 do 5 sati, najviša točka je 220 m, a ukupni uspon je oko 500 m. Sudionicima se preporučuje planinarska oprema (planinarska obuća, prikladna odjeća, pokrivalo za glavu), nešto hrane i dovoljno vode. Sudjelovanje u pohodu je besplatno!

Prijavite se za ovčarski pohod ovdje https://forms.gle/pJqEBgWLqo1ryLVT8

BEEECIKLIJADA – CRNA OVCA 2022

Nedjelja 22.05.2022.

Početak: 11:00

Lokacija: Lokacija: Hotel Corinthia (start)

Jesu li naše crne ovce spremne za beeeeeciklijadu?! Svi zainteresirani mogu se priključiti ugodnoj vožnji poljskim putovima i makadamima, po bašćanskoj dolini i uz Velu Riku, najveći i jedini stalni vodotok na hrvatskim otocima! Crna ovca će se pobrinuti i da upoznate mošune, maline, bašćanske pastire i njihovo blago, a od vaših stručnih pastira saznate zašto je Bašćanska ploča najvažniji spomenik hrvatske pismenosti.

Važni detalji: dužina vožnje je 15 km, trajanje 3 sata, staza je namijenjena rekreativnim biciklistima s MTB i trekking biciklima. Sudionicima se preporuča ponijeti nešto hrane i dovoljno vode.

Prijavite se na https://forms.gle/NRyuvTeMoKgz5o3T6

beeeciklijada
nogometni-turnir

TURNIR MORČIĆA: CRNI JANCIĆ 2022.:

Subota 21.05.2022.

Početak 10:00

Lokacija: S.C. Zablaće

Mali morčići i crni jancići trčat će za bubamarom na travnjaku Sportskog centra Zablaće. Ne zaboravite doći i podržati mališane, dok se dokazuju u plemenitoj nogometnoj igri u subotu, s početkom u 10 sati.

CRNA OVCA VJEŽBA JOGU

Nedjelja 22.05.2022.

Početak: 11:00

Mjesto sastanka: Hotel Tamaris

Most, mačka, sretno dijete, kobra, crna ovca… za ovo zadnje smo se šalili, u jogi nema poze crna ovca. Nakon žestokog partijanja tijekom cijele subote, vrijeme je za istezanje, brigu o zdravlju i fleksibilnosti zglobova. Vježbajte jogu uz Crnu ovcu u prekrasnom okruženju plaže, mora i bazena Hotela Tamaris.

joga-2