PRLJA: SRETNI SMO KAO MALA DJECA ŠTO SMO OPET NA OVCI!

Zoran Prodanović – Prlja je frontmen riječke grupe LET 3, koja polako postaje stalna rock atrakcija festivala Crna ovca. Kao i u dva ranija nastupa,  Letovci će zasigurno i ove godine razvaliti Bašku, pa smo o visokim očekivanjima publike na Crnoj ovci popričali s Prljom.

Što nam spremate ove godine? Hoće li biti nekih iznenađenja? Imate li neki savjet za publiku?

PRLJA: Spremamo, kao i uvijek, nešto posebno za Crnu ovcu. Sretni smo kao mala djeca što ćemo ponovno biti dio te jedinstvene manifestacije. Publici poručujemo da pohrle na Crnu ovcu jer će im biti žao, ako je propuste. I neka se prepuste uživanju u punom smislu te riječi. Svi uvjeti su tu, prekrasna lokacija, obilje programa za svakog, vrhunski izvođači i organizacija.

Antivalentinovo u Zagrebu obilježila je suradnja s Vucom. Otkud LET 3 i Vuco zajedno? Priča se da vas je povezala janjetina…

PRLJA: Vuco je, kao osoba i glazbenik, vulkan energije i iskrenosti, tako da smo imali želju s njime ostvariti suradnju i sretni smo što je do iste i došlo. Vjerujemo da i on prema nama gaji simpatiju. Jako brzo i jako dobro smo kliknuli što se, vjerujem, i vidi i čuje iz rezultata suradnje. Istina je da je i janjetina tu odigrala bitnu ulogu. Naime, obožavamo je i on i mi, iako je on više za konkretne dijelove kao što je npr. but, a mi smo više od rebaraca, iznutrica, glave i repića.

Nekad ste nosili jastuke, ukazivali na trbuhe političara i tvrdili da je to zbog viška janjetine, a danas je i sami dijelite. Je li LET 3 sazrio, ostario i shvatio prave vrijednosti?

PRLJA: Ne sjećam se da su političari baš dijelili janjetinu, možda jedino međusobno, dok su se dogovarali kako zavaditi “stado”, da bi vladali njime. Mi oduvijek radimo po postulatima naših stihova iz pjesme Kontinentio koje ovom prigodom citiram: ” kada te ponude, uzmi, jedi i pij, uvijek je bilo i svega će bit”! Dakle, ako imamo janjetine za sebe, bit će je i za svih. Mislim da je to zrelo razmišljanje.

Na čemu radite, što možemo očekivati od LET 3 u skorijoj budućnosti?

PRLJA: Finiširamo novi album, na kojem ćemo ugostiti velik broj jako zanimljivih suradnika. Pred nama je i jako intenzivno koncertno ljeto, a i još puno toga imamo ponuditi publici, tako da nema straha, ispunit ćemo očekivanja.

Prije dvije godine koncert ste završili psihodeličnom verzijom skladbe Sam u vodi koja je trajala gotovo 12 minuta. Publika je bila u transu i očekuje puno i ove godine, hoćete li ispuniti očekivanja?

PRLJA: Možda da ove godine počnemo nastup verzijom te pjesme u trajanju od 120 minuta, tako da publika odmah od početka bude u transu? Šalu na stranu, bit će odlično i nezaboravno.

Još jednom pozivam sve da pohode ovogodišnju Crnu ovcu i prepuste se kolektivnom užitku.

Recommended Posts