Slide One
Slide One

IZLOŽBA SUPER POPULARNE TISJE KLJAKOVIĆ BRAIĆ

Otvorenje izložbe

Petak 20.05.2022.

Početak: 19:00

Lokacija: Galerija Zvonimir

Ima li još netko da nije čuo za Tisju? Ako ima takvih, brzo na popravni jer je riječ o jednoj od najtraženijih splitskih umjetnica, koja sprema posebnu izložbu za Bašku i posjetitelje Crne ovce. Tisja je diplomirala slikarstvo, održala destetke dobro posjećenih izložbi, a njezini jednostavni prikazi svakodnevnog života bračnog para u Dalmaciji su danas popularni u svakom kutku naše zemlje. Autorica je i hit knjiga: U malu je uša đava i Oni. Po knjizi U malu je uša đava je nedavno napravljena i popularna kazališna predstava. Posebno nas veseli što će svoje slikarsko umijeće predstaviti i na Crnoj ovci, a vjerujemo da će se mnogi prepoznati u njezinim hit izdanjima iz života.

0g7a4631_novo800
crnaovca00028

RADIONICA FILCANJA VUNE

Subota 21.05.2022.

Početak: 10:00

Lokacija: Palada

Prave Crne ovce recikliraju, a obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Josip Gršković pomoći će nam iskoristiti neiskorištenu vunu ovce pramenke. Filcanjem vune će se stvoriti prava mala remek djela. Pozivamo sve ekološki osviještene ovčice da nam se pridruže na radionici, na kojoj će svatko dobiti i ručno rađeni suvenir  – ovčicu. Polaznici radionica upoznaju se s ljepotom prirodnog materijala – vunom te zaboravljenim aspektom bavljenja ovčarstvom. Radionicama podižemo i svijest o tome da vuna nije otpad.

CRNA OVCA SE SMIJE – STAND UP

Subota 21.05.2022.

Početak: 20:00

Lokacija: Black sheep centar

BIS Comedy kolektiv je mladi sastav, kojemu je jedina želja nasmijati sve crne ovce u Baški. Dvojac Hrc i Adi dolaze u Bašku i obećavaju da će sve ovce jako zablejati s njima jer ta dvojica zbijaju šale i na svoj i na sve tuđe račune. Jedan za sebe kaže da nije imao nikoga od rodbine na moru, pa je ljeta provodio u Zagrebu. Zato mu je jako stalo nasmijati ljude u Baški jer tko zna… možda mu se omakne i kakav smještaj. Drugi sebe smatra Bosancem dotepencem u Zagrebu, a osim što mu se čuje da je Bosanac u naglasku, pravo na to polaže i zbog promjera glave, ali i zbog činjenice da je jedini takav komičar u Zagrebu.

Ovi momci nastupaju po cijeloj Hrvatskoj, regiji i dalje od toga. No, za Crnu ovcu spremni su nasmijati publiku tako jako da se blejanje čuje… barem do Rijeke. Pridružite se i budite spremni na bol u trbuhu. Od smijeha, dakako.

stand-up
nonina-otocna-kuharica

NONINA OTOČNA KUHARICA (MARTA FAZLIĆ) – PROMOCIJA KNJIGE I JANJEĆEG ŽGVACETA

Subota 21.05.2022.

Početak: 13:30

Lokacija: Black sheep centar

Na Crnu ovcu stiže još vruće štivo iz tiska – Nonina otočna kuharica, autorice Marte Fazlić, koju će zainteresirani moći i kupiti na licu mjesta. Riječ je o prilično debeloj knjizi s 300 stranica, a u njoj je Marta obuhvatila i praktičnu kuharicu i agro savjetnik i kvarnerski etno podsjetnik i vrtni priručnik. Prava crna ovca među gastro izdanjima!

Ništa ne brinite, kad vas Marta učini gladnima svojim pričama i receptima, Crna ovca će vas odmah i nahraniti! Moći ćete vidjeti (i kušati, dakako!) kako se rade šurlice i kuha janjeći žgvacet.

Pa recite da Crna ovca ne misli na sve?!

KAD JE ŽIVOT BIO NOVI VAL (EDI JURKOVIĆ) – PROMOCIJA MONOGRAFIJE

Subota 21.05.2022.

Početak: 18:00

Lokacija: Black sheep centar

Za još malo kulturnog putovanja pobrinuo se Edi Jurković, koji će na Crnoj ovci promovirati monografiju – Kad je život bio novi val. Bit će to prilika i za kupiti to jedinstveno izdanje te otploviti u prošlost i teme kojima se list Val bavio, prisjetiti se utjecaja i značaja Vala, koji je otvorio prostor za razvoj poznate riječke rock scene. Ova monografija je otela zaboravu to vrijeme i pokazala kako se budio kulturni identitet u 80-im godinama prošloga stoljeća. Autor Edi Jurković je hrvatski novinar, urednik i pisac, a i sam je uređivao Val potkraj osamdesetih.

Crna ovca očekuje u publici vidjeti sve stare rokere i one koji se takvima osjećaju, ali i mlađahne ovce, koje znaju što je dobra glazba.

naslovnica-val
korado-korlevic

PREDAVANJE: KORADO KORLEVIĆ

Subota 21.05.2022.

Početak: 19:00

Lokacija: Hotel Corinthia

Iznimno popularan znanstvenik i vizionar Korado Korlević vraća se u Bašku na Crnu ovcu, kako bi s nama podijelio još jednu od svojih futurističkih vizija. Je li njegov optimizam opravdan? Dođite na predavanje “Sunce i svemirsko vrijeme” i pitajte što god vas zanima.

KRASNA IGRAONICA I ČITAONICA ZA DJECU

Subota 21.05.2022.

Početak: 11:30

Nedjelja 22.05.2022.

Početak: 10:00

Lokacija: Black sheep centar

Za najmanje crne ovčice imamo i posebno događanje – čitaonicu slikovnice izgubljenog Flegija i radionicu izrade origami maca, pasa, ovčica…, namijenjenih djeci od pet do 10 godina.

Slikovnica „Izgubljeni Flegi“ dinamično djecu vodi kroz priču o izgubljenom psu i pritom ih uči zaštiti životinja, obavezama i odgovornosti vlasnika pasa, kao i o ulozi komunalnog redara i što učiniti kada se pronađe pas. Slikovnica je pisana s puno ljubavi prema životinjama i sa sretnim završetkom. Flegi se, naime, vratio vlasnici.

Događaj organiziraju KRAS (radna skupina za zaštitu životinja i Primorsko-goranska županija, kako bi podigli svijest najmlađih o zaštiti životinja i odgovornom vlasništvu. Svako dijete sudionik na poklon dobiva i slikovnicu.

izgubljeni-flegi

DJEČJI RADIONICA IZRADE CRNE OVCE

Subota 21.05.2022.

Početak: 12:30

Lokacija: Palada

Obavijest za janciće – Na dječjoj radionici Crne ovce dođite blejati dok izrađujete suvenirčić, kojim se kasnije možete pohvaliti. Ponesite svoju ovčicu sa sobom, možete i cijelo stado! Izrađivat ćemo beeee-broševe, beeee-privjeske, beeee-rajfove… Dođite i okitite se crnom ovcom.

crnaovca00044