GOBAC: KAD JAGANJCI UTIHNU, MI SE RAZVESELIMO


Davor Gobac je pokretačka snaga Psihomodo popa, jedna od najupečatljivijih figura hrvatske rock glazbe, frontman jednog od najvećih hrvatskih rock sastava. Ove godine se Psihomodo pop vraća u Bašku na Crnu ovcu, a to se poklapa i s tridesetom godišnjicom izlaska njihovog kultnog albuma Godina zmaja.

Ove godine obilježavate 30 godina izlaska Godine zmaja. Kakav je osjećaj pogledati unazad i shvatiti da je prošlo toliko vremena? Kao bend koji puno inspiracije vuče od Iggyja i Stonesa, koliko vam znači da oni i dalje sviraju?

Lijep je osjećaj gledati unazad i vidjeti koliko dugo ti traje karijera. Tu je i dosta bogata diskografija. Pokušao sam izračunati, mislim da smo u životu odsvirali oko tisuću i pol koncerata. Život nam i dalje prolazi u rock’n’rollu, što je super. Uvijek smo bili sami svoji šefovi. Drago mi je vidjeti Jaggera i Iggyja kako još uvijek sviraju, to je za nas neki pogled u budućnost.

Vaši nastupi uživo pokazuju kako i dalje istinski uživate u svirci pred publikom. Kako sastavljate set liste?

Imamo neku prirodnu set listu koja se kao sama sastavila, pa je povremeno korigiramo. Volimo svirati, a ja se super osjećam na bini, kao i cijeli bend. I dalje imamo dobru međusobnu energiju. Mislim da dok to traje dotle bumo i svirali.

U kojoj ste fazi s novim albumom i kakav će zvuk prevladavati?

Bit će to jedan rock album na našu foru, sa produkcijom našeg Skansija i te dvije stvari koje je radio Steve Albini. Recimo da je pola albuma već snimljeno, a drugu polovicu ćemo snimati poslije ljeta. Sad uvježbavamo novog bubnjara.

Hoće li koncert na Crnoj ovci biti neka vrsta uvertire za nastup na Šalati?

Bit će to super uvertira za nastup na Šalati, a mi smo već bili na Crnoj ovci i jako volimo svirati na Krku.

Kako stojite s janjetinom?

Dosta pozitivno. Kad jaganjci utihnu, mi se razveselimo.

Recommended Posts