Slide One
Slide One

PSIHOMODO POP

Petak 20.05.2022.

Početak: 22:30

Lokacija: Palada

Što reći o Psihomodo Popu, a da već ne znate? Jedan od najdugovječnijih i najzabavnijih post punk rock bendova, sa žestokim i uvjerljivim koncertima, koji se mogu usporediti i s velikim Rolling Stonesima. Autentičnost rokerskog stila života upravo se najbolje osjeti na njihovim koncertima, kad Gobac i društvo razvale pozornicu sa svojim dugogodišnjim hitovima. Zato su njihovi koncerti mahom rasprodani danima prije održavanja, a ovog puta će svojim nastupom zapaliti Bašku i prirediti koncert, o kojem će se sigurno danima pričati po bašćanskim kafićima i ulicama. Ne brinite, Sve će biti u redu, opustite se i uživajte u letu… sa sjajnim momcima iz Pshimodo Popa.

psihomodo-pop-800
tbf-800

TBF

Subota 21.05.2022.

Početak: 22:30

Lokacija: Palada

TBF je poznati hip hop splitski bend, čije su pjesme nerijetko zabavne, ali i kritične spram aktualne političke ili društvene scene. Nastali su kad i država Hrvatska, a zahvaljujući svojim pjesmama našli su put do srca publike i traju sve ove godine. Iako ponekad djeluju splitski usporeno, tbfovci su miljenici publike jer svojim tekstovima pogađaju u srž zbivanja. Njihova pjesma Pozitivan stav je pretvorena i u himnu karantene i pandemije, a sigurni smo da će susret uživo s ovim momcima iz Dalmacije biti pravi glazbeni doživljaj. Pozitivan stav, nemoj biti minus… TBF će u Baški pobijediti virus. Vidimo se u subotu!

PORTO MORTO

Subota 21.05.2022.

Početak: 21:00

Lokacija: Palada

U Bašku nam stižu i dečki iz Porto Morto benda, koji su upravo osvojili Porina za Portopop, najbolji album alternativne glazbe. Oni se smatraju umjetnicima i stvaraocima portopopa, kako im se zove i nagrađeni album. Kritika je podijeljena oko vrste glazbe, koju stvara ovaj bend, pa se raspon tumačenja njihove glazbe kreće od progresivnog popa, ili indie elektronike, sve do rock miksa. Međutim, svi se slažu u jednom – riječ je o posebnom i kvalitetnom autorskom izrazu glazbe i modernog života. I sami članovi benda kažu da im je baza umjetnički jezik, a ne industrijski uspjeh. Kako Porto Morto vidi svijet i glazbu, pokazat će nam u Baški, a taj se umjetnički doživljaj nikako ne propušta!

portopop-800
jonathan-800

JONATHAN

Petak 20.05.2022.

Početak: 21:00

Lokacija: Palada

Jonathan čini pet prijatelja iz Rijeke, koji već više od 10 godina stvaraju potpuno nov zvuk i ruše i jezične i zemljopisne granice. Njihovu glazbu uspoređuju s bendovima poput Franza Ferdinanda, Queens of the Stone Agea ili The Strokesa. A to su samo neki od čuvenih stranih bendova, s kojima se Jonathan ravnopravno nosi, sudeći po komentarima njihovih obožavatelja. A ekipa iz Jonathana uvijek daje sve od sebe i na koncertima nadmaše sami sebe, iz pjesme u pjesmu, zbog čega im je publika postala itekako vjerna. Zato jedva čekamo druženje s njima u Baški i uživanje u hitovima s albuma Bliss, To Love, To Hold… Jeste spremni? Mi jesmo!