Slide One
Slide One

BOGATA PONUDA BAŠĆANSKE JANJETINE

Petak 20.05.2022. – Nedjelja 22.05.2022.

Nadaleko poznata bašćanska janjetina lajtmotiv je gastronomske ponude Crne ovce i moći ćete je kušati u cijelom nizu različitih izvedbi od petka do nedjelje, tijekom trajanja festivala. Pronađite janjetinu po svom ukusu, pečenu na ražnju, na roštilju, na gulaš, na lešo, kao pljeskavicu ili na druge načine, u svim ugostiteljskim objektima i na brojnim štandovima.

Detaljnu ponudu jela od janjetine u ugostiteljskim objektima pogledajte ovdje

Dobar tek!

bascanska-janjetina
crnaovca00121

PREDSTAVLJANJE PRIPREME JANJEĆEG ŽGVACETA

Subota 21.05.2020.

Početak: 14:00

Lokacija: Palada

Stoljetnu povijest krčke tjestenine šurlice je svaka generacija obogatila svojim receptima, a naše šurlice obogatit ćemo s janjećim žgvacetom. Kako pripremiti savršen janjeći žgvacet naučit ćemo vas na radionici nakon koje ćete imati prilogu i degustirati to tradiocionalno jelo. Tko ne dođe, bijela ovca!

Bistro Forza – Kralja Zvonimira 98
Pečena janjetina 120.00 kn
Janjeće iznutrice s palentom 45.00 kn
Bistro Funtana (Corinthia Baška Sunny Hotel) – Ulica Emila Geistlicha 39

“Bodulski pijat” menu:

Krčko predjelo (pršut, kobasica, panceta, ovčji sir, namaz od maslina)

Janjeći ražnjić s rižotom od mladog luka

Kolač od skute

100.00 kn

Janjeći burger + pivo točeno 0,3l

50.00 kn
Bistro kod Frge – Vladimira Nazora 15
Domaća janjetina sa ražnja-1 kg 200.00 kn
Domaća janjeća juha sa kuhanom janjetinom-porcija 55.00 kn
Domaća janjeća jetrica na žaru sa prilogom-porcija 75.00 kn
Šurlice sa janjećim gulašom-porcija 85.00 kn
Domaća janjetina na roštilju-porcija 110.00 kn
Bistro & Lounge Boneta (Bunculuka Camping Resort) – Kricin 30

“Bodulski pijat” menu:

Krčko predjelo (pršut, kobasica, panceta, ovčji sir, namaz od maslina)

Janjeći ražnjić s rižotom od mladog luka

Kolač od skute

100.00 kn

Janjeći burger + pivo točeno 0,3l

50.00 kn
Hotel Tamaris – Emila Geistlicha 54b
Šurlice s janjećim gulašom 80.00 kn
Domaća janjetina s pečenim krumpirom i lukom 95.00 kn
Restoran “Cicibela” – Emila Geistlicha 22a

Degustacijski meni:

Poširano jaje sa domaćom ovčjom skutom i crnim tatufom

Janjeća pašteta sa marmeladom od ljubičastog luka na raženom prepečencu

Rimski njoki sa janjećim raguom

Janjeća rolada punjena skutom i šparogama u umaku od meda i prošeka

Desert “Cicibela”

250.00 kn
Valamar Rivijera (štand) – Palada 54
Bašćanska janjetina (kg) 240.00 kn
Janjeći burger 35.00 kn
Juneći burger 35.00 kn
Janjetina “va škartocu” 35.00 kn
Janjeća žigerica zi palentom 35.00 kn
Krumpir salata 20.00 kn
Kupus salata s rikulom 18.00 kn